22 Şubat 2010 Pazartesi

Başbakan gözaltılar için konuştu

Erdoğan, gözaltılar için ilk kez konuştu...
Erdoğan, İspanya'da yaptığı basın toplantısında, Türkiye’de gündemi sarsan gözaltılarla ilgili soruları yanıtladı.

İspanya’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Zapatero ile yaptığı basın toplantısında, Türkiye’de gündemi sarsan gözaltılarla ilgili soruları yanıtladı. Gözaltıların sayısının 40’ı aştığını belirten Erdoğan, “Yargıda olan bir konu, yoruma girmem doğru olmaz” dedi.

GERÇEKER'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A CEVAP

"Kapatma davası açılırsa seçime gideriz"

İşte Erdoğan’ın sözleri…
Sabah itibariyle gözaltına alınma süreci sözkonusu. Bu süreçle ilgili olarak şu ana kadar gözaltına alınanların sayısı 40’ı aşkın… Olay yargıyla ilgili bir olay, yargıya intikal etmiş bir olay. Yürütme burada sadece görevini ifa ediyor. Bunun akıbeti nedir, ne değildir bilemiyoruz ancak güvenlik güçleri yargıya bu teslimi yaptıktan sonra yargı değerlendirmesini yapacaktır. Yargıda olan bir süreçtir, yargıda olan bir konuyla ilgili benim herhangi bir yorum yapmam doğru değildir.

YARGI REFORMU
Yargı reformula alakalı olarak konsensüs oluşsun. Tüm siyasi partiler bu tür anayasa değişikliğini birlikte yapmanın arzusu içerisindeyiz. Şu anda ana muhalefetin ve diğer muhalef partisinin bu konuda desteği olmadığını biliyoruz. Biz çalışmamızı sürdürüyoruz. Onlarla müzakereler yapacağız, bize destek verirler ya da vermezler. Bizler bunu parlamonteya götürme gayretindeyiz. Referandum için yeterli sayıyı almamız halinde bunu halka götüreceğiz. Halkımız ve sivil toplum kuruluşları ülke genelinde böyle bir beklentinin içerisinde. Referandumdan da bu konuda beklentilere cevap verecek bir neticenin çıkacağına inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder