21 Şubat 2010 Pazar

Turksat 3A ne gibi yenilikler getiriyor

Turksat 3A’nın, bugün hizmete girmesiyle, yayınları uydudan izleyenler frekanslarını değiştirmek zorunda… Uzmanlar frekans değişiminde bir kargaşa yaşanmayacağını, buna karşın bazı izleyicilerin kanal ayarında zorlanabileceğini söylüyor.

Televizyon kanalları Türkiye’nin son iletişim uydusu, Turksat 3A’dan üzerinden yayında… Uydudan yayınları izleyenler, frekanslarını değiştirmeli… Eğer frekansı ayarlamışsanız, yeni uydunun getirdiği yeniliklerle yayınları izlemeye devam edebileceksiniz.

ANAL FREKANSLARI DEĞİŞİYOR
Televizyon kanalları yeni uydu üzerinden yayınlarına devam edecek, ancak bugün frekanslar değişiyor. Bu nedenle, yayınları uydu üzerinden alanların yeniden otomatik kanal arama yapmaları gerekiyor. Kullanıcılar frekans ayarlarını kendi uydu alıcıları üzerinden yapabilecekler. Bunun dışından ekstra bir işlem yapılması gerekmiyor.

GÖRÜNTÜ KALİTESİ YÜKSELECEK
Turksat 3A ile ilgili NTVMSNBC’ye konuşan Turksat yetkilileri yeni uydunun özelliklerini ve getirdiği yenilikleri şöyle anlattı:

“Turksat 3A ile birlikte daha fazla kapasiteye ulaşmış oluyoruz, böylelikle dileyen kanallara daha fazla kapasite sağlayabiliyoruz. Ayrıca yeni uydumuzla daha güçlü yayın yapabiliyoruz. Bu iki gelişme görüntü kalitesinin de artması anlamına geliyor. Kapasiteyi arttırdığınızda, ulaştırdığınız database de artıyor. Bu elbette kanalların talebine bağlı. Kullanıcı televizyonlar daha fazla database talep ettikleri zaman, sinyalleri daha güçlü oluyor, daha fazla data aktararak daha kaliteli yayın ulaştırabiliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder